"Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése
Main Article Content
Abstract
A „vörös túró” gyártásának technológiája mély gyökerekkel rendelkezik a türk népek múltjában. Krémes karamell aromájával régóta csemegének számít. A türk népek a „vörös túrót” teljes tej és egy erjesztőszer keverékének hosszú ideig tartó forralásával állították elő, hogy egy alvadékot kapjanak, amelyhez cukrot és vajat adtak. A kutatás célja egy új technológia kidolgozása a „vörös túró” etnikai funkcionális termék előállítására. Az új túrótermék kifejlesztéséhez sovány tejet, erjesztőszert és szteviozid típusú édesítőszert alkalmaztunk.
Downloads
Download data is not yet available.
Article Details
How to Cite
Alkhamova, G., & Lukin, A. (2020). "Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése. Journal of Food Investigation, 66(2), 2950–2956. Retrieved from https://eviko.gmf.u-szeged.hu/index.php/eviko/article/view/194
Issue
Section
Science