"Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése

Main Article Content

Guzel Alkhamova
Aleksandr Lukin

Abstract

A „vörös túró” gyártásának technológiája mély gyökerekkel rendelkezik a türk népek múltjában. Krémes karamell aromájával régóta csemegének számít. A türk népek a „vörös túrót” teljes tej és egy erjesztőszer keverékének hosszú ideig tartó forralásával állították elő, hogy egy alvadékot kapjanak, amelyhez cukrot és vajat adtak. A kutatás célja egy új technológia kidolgozása a „vörös túró” etnikai funkcionális termék előállítására. Az új túrótermék kifejlesztéséhez sovány tejet, erjesztőszert és szteviozid típusú édesítőszert alkalmaztunk.

Downloads

Download data is not yet available.

Article Details

How to Cite
Alkhamova, G., & Lukin, A. (2020). "Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése. Journal of Food Investigation, 66(2), 2950–2956. Retrieved from https://eviko.gmf.u-szeged.hu/index.php/eviko/article/view/194
Section
Science

Most read articles by the same author(s)

1 2 > >>