"Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése

Main Article Content

Guzel Alkhamova
Aleksandr Lukin

Absztrakt

A „vörös túró” gyártásának technológiája mély gyökerekkel rendelkezik a türk népek múltjában. Krémes karamell aromájával régóta csemegének számít. A türk népek a „vörös túrót” teljes tej és egy erjesztőszer keverékének hosszú ideig tartó forralásával állították elő, hogy egy alvadékot kapjanak, amelyhez cukrot és vajat adtak. A kutatás célja egy új technológia kidolgozása a „vörös túró” etnikai funkcionális termék előállítására. Az új túrótermék kifejlesztéséhez sovány tejet, erjesztőszert és szteviozid típusú édesítőszert alkalmaztunk.

Letöltések

Letölthető adat még nem áll rendelkezésre.

Article Details

Hogyan kell idézni
Alkhamova, G., & Lukin, A. (2020). "Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése. Élelmiszervizsgálati Közlemények, 66(2), 2950–2956. Elérés forrás https://eviko.gmf.u-szeged.hu/index.php/eviko/article/view/194
Folyóirat szám
Rovat
Tudomány

Ugyanannak a szerző(k)nek a legtöbbet olvasott cikkei

1 2 > >>