Piros gyümölcsök minőségi jellemzői friss és liofilizálás utáni állapotban
Main Article Content
Absztrakt
Munkánk során piros gyümölcsök minőségi jellemzőit, beltartalmi paramétereiket vizsgáltuk friss állapotukban és liofilizálás után. Az összehasonlítás célja volt, hogy felmérjük, a fagyasztva szárítás milyen hatással van ezekre a gyümölcsökre. A friss gyümölcsök elem- és szárazanyagtartalmát határoztuk meg, emellett az összes fenolos vegyület- és flavonoid tartalmuk, a C-vitamin-, a savtartalmuk változását is megvizsgáltuk. Az összes fenolos vegyület- és flavonoid tartalomban némi emelkedést, a C-vitamin esetén kisebb csökkenést tapasztaltunk, míg az összes sav mennyisége szinte harmadára csökkent a mintákban a liofilizálást követően.
Magyar tanulmány DOI szám:
Letöltések
Letölthető adat még nem áll rendelkezésre.
Article Details
Hogyan kell idézni
Topa, E., Alexa, L., Varga-Kántor, A., Kovács, B., & Czipa, N. (2021). Piros gyümölcsök minőségi jellemzői friss és liofilizálás utáni állapotban. Élelmiszervizsgálati Közlemények, 67(4), 3649–3656. https://doi.org/10.52091/EVIK-2021/4-2-HUN
Folyóirat szám
Rovat
Tanulmányok