Piros gyümölcsök minőségi jellemzői friss és liofilizálás utáni állapotban
Main Article Content
Abstract
Munkánk során piros gyümölcsök minőségi jellemzőit, beltartalmi paramétereiket vizsgáltuk friss állapotukban és liofilizálás után. Az összehasonlítás célja volt, hogy felmérjük, a fagyasztva szárítás milyen hatással van ezekre a gyümölcsökre. A friss gyümölcsök elem- és szárazanyagtartalmát határoztuk meg, emellett az összes fenolos vegyület- és flavonoid tartalmuk, a C-vitamin-, a savtartalmuk változását is megvizsgáltuk. Az összes fenolos vegyület- és flavonoid tartalomban némi emelkedést, a C-vitamin esetén kisebb csökkenést tapasztaltunk, míg az összes sav mennyisége szinte harmadára csökkent a mintákban a liofilizálást követően.
Magyar tanulmány DOI szám:
Downloads
Download data is not yet available.
Article Details
How to Cite
Topa, E., Alexa, L., Varga-Kántor, A., Kovács, B., & Czipa, N. (2021). Piros gyümölcsök minőségi jellemzői friss és liofilizálás utáni állapotban. Journal of Food Investigation, 67(4), 3649–3656. https://doi.org/10.52091/EVIK-2021/4-2-HUN
Issue
Section
Articles