A csomagolással kapcsolatos ismeretek felmérése egy kvantitatív kutatás alapján

Main Article Content

Edina Lendvai

Abstract

A csomagolástechnika is egyike napjaink rohamosan fejlődő tudományágainak, mely számos másik tudományterületre innovatív hatást gyakorol, például az élelmiszeriparra. A műanyagokat úgy is nevezhetjük, mint a XXI. század anyagai, amelyek nélkül ma már nehezen tudnánk elképzelni az életünket. A bioműanyagokat megújuló forrásból származó alapanyagokból állítják elő, a lebomló műanyagok pedig hagyományos alapú műanyagok és lebomlást segítő adalékanyagok keverékei. Kvalitatív, online kérdőíves kutatásomban 513 fő adott választ azokra a kérdéseimre, hogy melyek a csomagolás fő funkciói, milyen jellemzőkkel kell rendelkeznie egy csomagolóanyagnak, mely csomagolású élelmiszereket részesítik előnyben, találkoztak-e már környezetbarát csomagolóanyaggal. A sok hasznos információ mellett kiderült, a magyarok jellemzően papíron ökotudatosak, a valóságban azonban nem fordítanak rá kellő a figyelmet. Elsősorban a 46-65 év közötti diplomás nők azok, akik a környezeti, ökológiai szempontokat is szem előtt tartják, ha élelmiszereket vásárolnak.


Magyar tanulmány DOI szám:


https://doi.org/10.52091/EVIK-2021/3-3-HUN

Downloads

Download data is not yet available.

Article Details

How to Cite
Lendvai, E. (2021). A csomagolással kapcsolatos ismeretek felmérése egy kvantitatív kutatás alapján. Journal of Food Investigation, 67(3), 3566–3574. https://doi.org/10.52091/EVIK-2021/3-3-HUN
Section
Articles